UPPSALA POP 60

Best music on the net

Ställa in chatt

Realtime Website Traffic


För att lyssna på Radio

Gå in på Chatt Radio

Där kommer jag att köra

Musik, Live, Tävlingar

m.m

Du som är ny i chatten

kanske får ett konstigt

namn.

Vänsterklicka bara på

det och välj i menyn som

kommer upp 

Change nickname

och klicka Ok

jag lägger till dej sedan du utfört detta som chattvän, så kommer ditt vanliga namn upp.  

Webmaster & DJ

besöksräknare
besöksräknare


   

   DJ  Lars Arvastsson    
Nytt Block


Marie-Louise Selander, född 1 december 1947 i Stockholm, är en svensk sångerska och kompositör.

Marie Selander var 1964 med och bildade popgruppen Nursery Rhymes. Bandet hade Beatles och Rolling Stones som förebilder, turnerade i flera europeiska länder och släppte tre singelskivor innan det upplöstes 1967.

                   

 Plommons, Sveriges första kvinnliga popgrupp, bildades 1964 och spelar fortfarande ljuvliga 60-talscovers med originalmedlemmarna: Maud "Måddan" Lindqvist, sång och gitarr, Eva "Plommon" Soelberg, bas, Eva Kroon-Bisenius, trummor, Ninni Granelli och Christina Dannberg, keyboard.

                  


                         

 Bandet kom till av en slump 1964 när Måddan och "Plommon" promenerade på Vegagatan i Sundbyberg med varsin gitarr. Måddan, som kunde tre ackord, hade lovat att lära "Plommon" spela. De mötte en reporter från Solna-Sundbybergs Tidning, som stoppade dem och frågade: "Spelar ni, tjejer?" Måddan hittade raskt på: "Ja, min herre har äran att träffa Sveriges första kvinnliga popband!"
Dessa förflugna ord blev starten för Plommons. Reportern ville skriva om dem som veckans popband.
Det enda tjejerna visste om popband var att man måste vara minst fyra medlemmar. De kontaktade Eva Kroon, som åtminstone kunde spela piano, och en tjej till.
Artikeln publicerades, och tjejerna kände sig nu tvungna att snabbt lära sig spela. Men vem skulle spela vad? MÅDDAN med sina tre ackord var självskriven på gitarr. Hon brukade underhålla kompisarna på fester med att sjunga ”frälsis”-låtar. Därmed blev hon förstås gruppens givna sångerska. EVA KROON, som var längst, fick för symmetrins skull veckla ihop sig bakom trummorna och skickades till musikskolans trumlärare. "PLOMMON" hade klumpiga fingrar som passade bäst för en basgitarr. Hon köpte en gammal knallblå elplanka av Lelle Hegland i Hepstars för 150 kronor. Och gruppen måste ha ett namn. Det blev PLOMMONS. En lycklig slump gjorde att NINNI GRANELLI anslöts till gruppen.